Coks Feenstra

Welkom

Persoonlijk

Publicaties

Boeken

Lezingen

Vragen & Antwoorden

Contact

- Themas -

  • Overzicht

- Zoeken -

Zoek door middel van trefwoorden het thema dat jou persoonlijk interesseert:

Beschrijving van het grote tweelingenboek

  • Brengt een tweelingzwangerschap extra risico’s met zich mee?

  • Hoe groot is de kans dat een drieling (veel) te vroeg geboren wordt?

  • Kun je een meerling de borst geven?

  • Hoe krijg je met elk kind een eigen, specifieke band?

  • Hoe kun je hun individualiteit stimuleren?

  • Moeten ze naar aparte klassen?

  • Wat te doen tegen het eindeloze kibbelen en vechten?

Het Grote Tweelingenboek. Opvoeding van meerlingen van zwangerschap tot volwassenheidHet ‘Grote Tweelingenboek’ beantwoordt de vele vragen die ouders van meerlingen zich dagelijks stellen. Er wordt geen vraagstuk overgeslagen dat meerlingouders tegen kunnen komen vanaf het moment dat er een meerling op komst is tot dat deze de volwassenleeftijd heeft bereikt. Het boek omvat dan ook een schat aan informatie over de zwangerschap, de bevalling, de baby-, peuter- en kleuterperiode, de lagere schooltijd, de puberjaren en de volwassen leeftijd.

Een deel van een meerling zijn bepaalt het basisgevoel van een persoon. Het boek beschrijft zeer uitvoerig de vele facetten van het tweelingzijn, de positieve- en negatieve kanten, de invloed van de dood van de één op de ander en de soms jarenlange strijd om het ‘ik’ gevoel, maar ook de intense en unieke verbondenheid. De informatie over tweelingstudies maakt het boek ook interessant voor wetenschappers en mensen die beroepshalve met tweelingen te maken hebben, zoals leraren, psychologen, advocaten enz. Daarnaast bevat het boek een aantal hoofdstukken die voor tweelingen zelf interessant zijn om te lezen. Met andere woorden, een zeer compleet boek, een aanrader voor ouders van tweelingen en tweelingen zelf.

Coks Feenstra - Psicóloga Infantil

Recensie in het maartnummer 2010 van het blad J/M voor Ouders:

Ontwikkelingspsycholoog Coks Feenstra is gefascineerd door tweelingen en verzamelde alle informatie die ze erover kon vinden. Ze schrijft over de ontwikkeling van een tweeling tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd, over schuldgevoelens bij vroeggeboorte en alle ontwikkelings-fasen van 0 tot 18 jaar. Alles verluchtigd met fijn veel ervaringsverhalen. Zoals de bijzondere anecdote van een moeder van een tweeling van anderhalf, die illustReert dat tweelingen opvallend vaak binnen korte tijd dezelde ongelukjes meemaken:

‘Het is moeilijk dit verhaal te geloven, maar het is echt waar! Een van mijn zoontjes viel en had een gespleten tand. De volgende dag, toen ik de kinderen uit hun bedjes ging halen, zag ik dat zijn broertje ook zijn tand gespleten had! We weten niet hoe het gebeurd is en wanneer. We hebben hem niet horen huilen. Het is een groot mysterie dat me nog steeds intrigeert’.

Een lijvig naslagwerk waar ouders van tweelingen jaren uit kunnen putten.

Voor informatie over de inhoud, klik hier.

design by Gissel Enriquez - development by Jeronimo Design